The article archive is a collection of articles about anything Shakira-related. Articles are stored locally for your convenience, and a link to the source is available as well.

Currently there are 2429 articles stored in the archive. Click here to notify us of new ones.

Shakira is krachtig maar te kort (40,000)

ARNHEM - Nederlands winterweer of een uit de hand gelopen verjaardagsfeest? De oorzaak van de keelontsteking...


...die Shakira vlák voor haar concert in het Gelredome 3 februari velde en 40.000 fans deed afdruipen, zal altijd onopgehelderd blijven..

Wellicht was een optreden zonder zang destijds een optie. Alleen al Shakiras befaamde elastieken heupen, blote buik en gapende decolleté hadden menigeen zeker bevredigd.

De kleine Zuid-Amerikaanse, boegbeeld van een Spaanssprekende artiestenelite die de taalkloof naar het Engels overbrugde, verpersoonlijkt het credo sex verkoopt. Met haar verloofde Antonio de la Rúa, zoon van een Argentijnse ex-president en berucht playboy, vormt ze Zuid-Amerikas meestbesproken societykoppel.

Gelukkig toonde Shakira - dochter van een Colombiaanse moeder en een Libanese vader - zich tevens een veelzijdig entertainster. Schijnbaar moeiteloos verkleurde ze van gitaarspelende rockchick tot engelachtige popprinses en van Arabische nachtegaal tot serene balletdanseres.

Het hoofdingrediënt van haar show, onderdeel van de door autofabrikant Seat gesponsorde Oral Fixation-tournee, was potige rock. De blootvoetse krullenbol zong daarbij vooral in haar moedertaal. Niet onaangenaam bij aanstekelijke hits als La tortura.

Maar: hoe bekender hoe beter, en dus was haar wereldwijde doorbraak Whenever, wherever ook in het Vitesse-stadion het onbetwiste hoogtepunt.

De hit uit 2001 was de climax van een te kort optreden. Ik geef me 110 procent!, verzekerde de Colombiaanse superster aan allen die de verkeerschaos rond de voetbaltempel voor de tweede maal hadden getrotseerd. En aan enthousiasme geen gebrek. Maar krap anderhalf uur, onderbroken door het ellenlang eren van haar 7 bandleden, waren toch te weinig om haar gelofte gestand te doen.


Posted at 03/28/2007. Original article can be found here.

Next: Shakira Finds Indian Cuisine too Hot!
Previous: Shakira's finds Indian cuisine too hot to handle

Submit your article(s) to our archive
Return to frontpage


No comments posted yet. Be the first!

Discuss items here. Please be nice while posting :-)
In order to keep the page clean, please rate comments using the thumbs up - down buttons. Thanks!

Name:

Message: